Blog

Broccoli & Blomkålssoppa

Det här är en ganska så ”mäktig” och mättande soppa som man kan äta med gott bröd till eller varför inte servera som förrätt?

Jag brukar alltid använda ett grundrecept till soppor och då brukar jag ha i potatis, lök och vitlök som jag kokar i vatten innan jag har i det jag vill ha i soppan, det kan vara allt  från spenat (helst färsk), svamp (helst färsk) eller kyckling som jag sedan mixar. Om du vill ha lite konsistens i soppan kan du exempelvis välja att ha i ruccola, capris, tomat eller annan sallad på med god, färsk persilja på toppen (persilja kan du också ha i soppan när du kokar grunden med potatisen, löken och vitlöksklyftorna.

4 personer

Såhär gör du:

  1. Skala och skär potatisen till lite mindre bitar
  2. Grovhacka löken
  3. Skala vitlöksklyftorna och ha de i hela i grytan
  4. Häll i olivoljan
  5. Häll i hälften av vattnet och krydda efter smak
  6. Låt potatisen med löken och vitlöken koka i ungefär 10-15 minuter
  7. Häll i resten av vattnet samt blomkålsbitarna och broccolibitarna
  8. Lägg på ett lock och låt puttra under svag värme i 10 minuter (till broccolin och blomkålen har kokat klart)
  9. Börja mixa grönsakerna tills allt har blivit en krämig konsistens
  10. Häll i grädden under uppröring
  11. Om soppan blir för tjock och krämig kan du ha i lite mer vatten så den får en lagom krämig konsistens
  12. Hacka persiljan och tomaten och lägg ovanpå soppan efter att du serverat den i en fin skål eller tallrik
  13. Du kan även ha på lite capris eller ruccola sallad som dekoration eller varför inte ha i några klickar cremefresch eller youghurt?

Hoppas det smakar!

Share & Print

One Comment

  1. Tyzzon-emil 7 år ago

    hmm hälften av vattnet ! ? hitta inte hur mycket potatis broccoli man ska ha eller något överhuvudtaget ! 

Leave a Reply