Blog

Broccolipaj


Efter ett uppehåll är vi nu tillbaka igen. Vi har hunnit med en resa och därför har det varit lite segt med nya recept. Men nu är vi tillbaka igen med många nya och spännande recept. Nu när hösten är här kommer det att lagas mycket grytor av olika slag b la gulasch gryta, soppor och självklart kommer vi även att göra inlagda grönsaker (på albanskt vis). Plus att det kommer att bakas bröd av olika sorter, allt från olika albanska brödrecept, surdegsbröd, bosniskt bröd samt även egna brödrecept.

Det här är en enkel paj som inte innhåller mjök eller grädde. Fyllning kan variera men i detta recept används färsk broccoli som huvudingrediens. Receptet avser en större paj eller två mindre.

Så hör gör du pajdagen:

  1. Blanda smöret och mjölet genom att finfördela smöret
  2. Tillsätt 4msk vatten till mjöl – smör blandning, arbeta snabbt till en dag.
  3. Låt pajdegen vila i kylskåpet under 20 minuter
  4. Baka ut degen för hand direkt i pajformen. Nagga pajskalet och ha det i ugnen i tio minuter eller tills skalet fått lite färg.
  5. Efter att pajen är fylld (se beskrivning under) sätt den i ugnen i ungefär 30-40 minter.

Så här fyller du pajen:

  1. Koka broccolin snabbt (3-4minuter), skär upp den i mindre bitar och lägg jämt i pajformen.
  2. Skär de soltorkade tomatenra i mindre bitar, fördela dessa jämt ovan broccolin i pajformen.
  3. Skär upp vitlöken i mindre bitar, vispa samman de två äggen, yoghurten och den uppskurna fetaosten till en röra.
  4. Häll röran så att den jämt lägger sig på toppen av pajen.
  5. Om du vill ha lock på pajen glöm då inte att pensla på ett uppvispat ägg.

Share & Print

No Comments

Leave a Reply