oktober 4, 2009
Chokladkaka

Lyxig chokladkaka som är enkel att tillaga, passar utmärkt både till vardags och fest. Chokladkakan har en kladdig konsistens.
Gör chokladkakan så här:
- Vispa upp äggen tillsammans med sockret så att det blir en porös smet.
- Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och rör sedan samman den smälta chokladen med det smälta margarinet, tillsätt honungen, sirapen och rör om till en jämn smet (separat från socker-ägg röran).
- Rör samman torrvarorna i en separat skål.
- Rör samman allt till en slät smet.
- Häll upp smeten i en ungsfast form med löstagbara kanter.
- Grädda i mitten av ugnen under 175C grader under cirka 20 minuter.
- Ta ut kakan och placera den kallt, låt kakan svalna i ungefär 60 minuter. (Anledningen till att kakan ska stå svalt är att den då får en seg och kladdig konsistens)
- Ta ut den kylda kakan, garnera med rivet apelsinskal och florsocker på toppen. Servera med färska bär.
Toppenblogg detta. Skall bokmärkas!
Tack! Du är varmt välkommen tillbaka! Ska kika på din blogg också! 😀
åhh det vart super duper gott men vitchokladmousse till 😀 va o handlade mer choklad igår i stans chokladbutik så ska baka två st sådana kakor idag eller i morgon till kalas. rekomenderar verkligen att ni ah iaf borde testa vitchokladmousse till! 😀
Vad kul att det blev lyckat Melinda, jätteroligt att få respons på recepten som vi lägger upp här!
Du är varmt välkommen tillbaka!
Håller på och ska baka denna nu, fastnade mycket för receptet och hoppas att slut resultatet blir bra
har redan gjort vitchokladmosse som jag ska ha på, blir extra sött och lyxigt och hoppas även där att det blir smaskens i slut ändan 
Vad spännande! Berätta för oss hur det gått sen! 😀
Mmm.. detta är numera personliga favoriten!
Å det måste definitivt testas! 😀
Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladkaka är alltid göttans.
Du borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept
Fin blogg förresten