Blog

Frittata

 

[col grid=”3-1 first”] [box style=”rounded” ]

Ingredienser:

  • 1 stor röd tomat
  • 1 stor gul paprika
  • 1 stor röd paprika
    [col grid=”3-1″]
  • 1 stor aubergine
  • 1 stor gullök
  • 500 gram köttfärs
  • 150 gram fetaost (tärnad)
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm gurkmeja
  • 2krm curry
  • 2krm salt
  • 8 ägg
  • 2 dl grädde
[/box] [/col]

Denna rätten är bara så god, man kan variera den så mycket och den är också nyttig, vad mer ka man vänta sig? Här får ni två olika bilder på hur den kan se ut.

Sätt på ugnen, 150 grader, över och under värme.

* Du börjar med att steka köttfärsen med den finhackade löken.

* Skär auberginen i i skivor, inte för tjocka o inte för tunna.

* Stek varje sida av auberginen så den får ljusbrun vacker färg.

Går också fint att göra med zuchini.

När du stekt auberginen täcker du över en djup oval form med dem. Sen har du över köttfärs, fetaost, skivad paprika. Sen Lägger du ett till lager auberginen resterande av köttfärsen, fetaosten, paprikan och sista lagret med aubergine överst. Dekorera gärna fint till något mönster eller liknande. Att riva lite parmesanost över är att rekommendera! :)

Nu tar du en djup skål, krossad äggen,  kryddorna och 2 dl grädde som du vispar hårt. Häll äggen över auberginen och in med frittatan in i mitten av ugnen  mellan 30 och 40 minuter beroende på vad du har för ugn. Titta till den då och då. Du vet att den är klar när den fått en vacker färg och den är helt fast, detta kollar du på genom att skaka försiktigt på formen och rör det sig inte i mitten är den klar. Servera ljummen med en god sallad till.

Share & Print

One Comment

  1. frk_dill 7 år ago

    Vilken vacker frittata!
    Hälsningar från fröken Dill

Leave a Reply