Blog

Korvgryta

Korv är många gånger en underskattad vara i köket. Denna gryta är baserad på kycklingkorv som har en annan smak är den mest förekommande fläskkorven. Nyttig måltid som är snabbt tillagad för fyra personer.

Så här gör du:

  1. Skär korven samt grönsakerna i minder bitar.
  2. Fräs korven snabbt i en stekpanna på hög temperatur så att den precis får färg.
  3. Fräs snabbt de uppskurna grönsakerna i grytan, tillsätt två burkar krossade tomater samt vatten.
  4. Tillsätt basilika, persilja, paprikapulver och salt.
  5. Koka upp och låt puttra på medeltemperatur i cirka 10 minuter, tillsätt den frästa korven, koka grytan i ytterligare 10 minuter efter att korven är tillsatt.
  6. Garnera med persilja och servera med bröd.

Share & Print

3 Comments

  1. Återkom gärna och berätta vad du tyckte om grytan Martina! När det gäller kycklingkorven så säger vi bara: du har gått miste om något! :)
    Välkommen tillbaka!

  2. Har aldrig smakat kycklingkorv men det kanske man ska testa, grytan ser jättegod ut. Fin blogg!

  3. Vilken fantastiskt fin matblogg. Annorlunda utseende och riktigt fina bilder. Hit kommer jag att återkomma 😉
    Ha det bra./ Birgitta

Leave a Reply