Blog

Lammgryta med linser

Denna grytan är så enkel att göra och otroligt god. En riktig favorit när solen inte skiner och regnet öser ner.

Grytan ska helst göras i lergryta eller gjutjärnsgryta. Har du lergryta, glöm inte att ha lergrytan i kallt vatten i minst 30 minuter innan användning, annars kan grytan spricka.

Såhär gör du:

Rosta två röda paprikor på plattan eller i ugnen. Skala av paprikan, kärna ur den och tärna den.

Strimla en gul lök

Ha en burk krossade tomater i grytan, paprika paste eller tomatpuré, vegeta, svartpeppar och oregano

Strimla 3 st vitlöksklyftor

500gram grytkött av lamm utan ben

Förstek köttet, den ska bara få lite färg på ytan så den ska inte vara helt klar

Tillsätt löken, vitlöken och paprikan och rör om väl

Häll över de krossade tomaterna med vegeta och 1 stor msk paprika paste eller tomatpuré

2 dl röda linser

Ha även i två kanelstänger

Låt grytan puttra på medelvärme, gärna till nästan linserna börjar koka sönder.

Grytan serveras ljummen med gott bröd till.

 

Du kan även göra en liten röra som du kan ha över när du serverar den.

2 dl olivolja

hackade örtkryddor som exempelvis basilika och persilja

1 riven vitlöksklyfta

rör om och vips så har du något som passar supergott till denna grytan, det ser också vackert ut med den gröna färgen.

Surdegsbröd till rekommenderas varmt!

 

 

 

 

 

 

Share & Print

No Comments

Leave a Reply