Blog

Lax på saltbädd

Lax på en bädd av grovsalt är fantastiskt gott och enkelt att tillaga. En snabb och nyttig middag på 20 minuter är ju inte helt fel.

Jag brukar göra som så att jag lägger laxen på saltbädden. Sen brukar jag lägga en klick smör på laxen (inget margarin utan helst äkta smör) peppra, ha i färska örtkryddor och turkisk matsaffran (som är en grövre variant av saffran som man har vid matlagning) finns att köpa på diverse olika orientaliska livsmedelsbutiker.

In i ugnen i 15-20 minuter. Och vips så har du en nyttig, enkel och snabb middag klar.

Njut av med basmatiris, sallad och röd pesto om du hellre föredrar grön pesto finns receptet här.

Personligen tänker jag som så: röd pesto till fisk och grön pesto till pasta, men det finns nog inget rätt eller fel där.

Smaklig måltid!

Share & Print

2 Comments

  1. Håller med Johanna, ser RIKTIGT gott ut! 😀
    Måste provas på nån gång :)

Leave a Reply