Blog

Mörk & vit chokladmousse

Börja med att göra den mörska chokladmoussen först. Du har lika mycket ingredienser till den vita chokladmoussen men du utesluter sockret och äggen.

8 personer

Såhär gör du:

  1. Smält chokladen i ett vattenbad
  2. Vispa äggulor och socker till en krämig smet
  3. Vispa grädden (ska inte vara hårdvispad)
  4. Blanda ner chokladen i äggsmeten och vänd sedan ner grädden allteftersom och rör om
  5. Fyll moussen i glas/ bägare till hälften och låt stå i kylen i 1 timme
  6. Under tiden börjar du med att smälta den vita chokladen i vattenbad
  7. Vispa grädden och häll den över chokladen samtidigt som du rör om
  8. Låt den vita moussen också vila i kylskåp i en timme i skålen som du gjort den i
  9. Häll över den vita chokladmoussen över den mörka chokladen och låt stå i kylen i tre timmar
  10. Kröp ur passionsfrukten och dekorera över moussen

Jag tycker att passionsfrukten passar ypperligt till den söta moussen eftersom den är syrlig i smaken, hallon är också underbart att ha över!

Share & Print

6 Comments

  1. Precis vad jag letade efter, detta ska bli vårat fredagsmys. Tack!

    • elina Author 9 år ago

      Så lite så! Hoppas att ni tycker det är lika gott! Nästa gång jag gör denna ska jag faktiskt prova med whiskey är det tänkt! 😀
      Här blir det prinsesstårta till helgen, vi firar att jag tagit min fil. kan. examen! Jippie! 😀

  2. Elina 9 år ago

    Whiskey är inte dumt, så jag kan tänka mig att efterrätten blir ännu godare! 😉

  3. Milla 9 år ago

    Ett hett tips: Ha i en matsked whiskey i den vita chokladmoussen så får smaken ett helt nytt djup, blir inte alls beskt, väldigt gott!

  4. Det här skulle min sambo älska måste testa!

    Javisst chansa på! 😀

Leave a Reply