september 26, 2009
Mörk & vit chokladmousse
Börja med att göra den mörska chokladmoussen först. Du har lika mycket ingredienser till den vita chokladmoussen men du utesluter sockret och äggen.
8 personer
Såhär gör du:
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Vispa äggulor och socker till en krämig smet
- Vispa grädden (ska inte vara hårdvispad)
- Blanda ner chokladen i äggsmeten och vänd sedan ner grädden allteftersom och rör om
- Fyll moussen i glas/ bägare till hälften och låt stå i kylen i 1 timme
- Under tiden börjar du med att smälta den vita chokladen i vattenbad
- Vispa grädden och häll den över chokladen samtidigt som du rör om
- Låt den vita moussen också vila i kylskåp i en timme i skålen som du gjort den i
- Häll över den vita chokladmoussen över den mörka chokladen och låt stå i kylen i tre timmar
- Kröp ur passionsfrukten och dekorera över moussen
Jag tycker att passionsfrukten passar ypperligt till den söta moussen eftersom den är syrlig i smaken, hallon är också underbart att ha över!
Precis vad jag letade efter, detta ska bli vårat fredagsmys. Tack!
Så lite så! Hoppas att ni tycker det är lika gott! Nästa gång jag gör denna ska jag faktiskt prova med whiskey är det tänkt! 😀
Här blir det prinsesstårta till helgen, vi firar att jag tagit min fil. kan. examen! Jippie! 😀
Whiskey är inte dumt, så jag kan tänka mig att efterrätten blir ännu godare! 😉
Ett hett tips: Ha i en matsked whiskey i den vita chokladmoussen så får smaken ett helt nytt djup, blir inte alls beskt, väldigt gott!
Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här.
Fin blogg du har förresten, Kram!
Blogg bakning recept bakrecept cream cheese cake cupcakes choklad bröd
Det här skulle min sambo älska måste testa!
Javisst chansa på! 😀