Blog

Pasta med kyckling

Enkel och snabb rätt att tillaga, men samtidigt smakrik och inbjudande. Denna måltid är lämplig till vardag likväl som fest.

Så här gör du:

  1. Koka upp 3 liter vatten i en kastrull tillsammans med en tesked olivolja.
  2. Strimla / finfördela kycklingen i tunna bitar, fräst den snabbt i en het stekpanna tillsammans med lite olja.
  3. Mät upp pasta för två personer, lägg ner pastan i det kokande vattnet tillsammans med en knippe färsk persilja. Låt pastan koka pastan tills den är färdig, avsmaka och rör om med jämna mellanrum.
  4. Skär upp rödlöken i tunna skivor, finhacka de torkade tomaterna.
  5. När pastan är färdig, häll upp den i ett durkslag och låt stå tills den har runnit av sig, tillsätt därefter hälften av den frästa kyckligen. Blanda allt samman så att kyckligen är jämt fördelad i pastan.
  6. Häll upp pastan på två tallrikar, garnera pastan med den uppskurna rödlöken, de finhackade soltorkade tomaterna, resterande av den frästa kyckligen, en knippe färsk basilika och färsk hackad persilja. Slutligen tillsätt några tunna strimmor olivolja på toppen av måltiden.
  7. Servera maten.

Share & Print

One Comment

  1. Emma B97 6 år ago

    villket land kommer det ifrån?? :)

Leave a Reply