Steg 3

Citronlax

100%

Servings

4

Prep

20 min

Cook

2 hr 40 min

Vote

Ingredients

  • 600g Lax
  • 2dl Olivolja
  • cayenne peppar
  • svartpeppar
  • färst basilika
  • färsk persilja
  • färsk rosmarin
  • 1st Citron
  • 500g Squash
  • Bulgur

Den här laxen ska läggas i marinad i 1-2 två timmar.

Tillagning för två personer:

  1. Du blandar 2 dl olivolja, lite cayenne peppar, svartpeppar, färst basilika, färsk persilja och färsk rosmarin. Du tar en citron och skär den i lite tjockare skivor.
  2. Efter att du gjort marinaden (jag brukar göra marinaden och blanda ihop den i en fryspåse.) När du har knutit igen påsen blandar du ihop oljan och kryddorna samtidigt som du kramar ur saften från citronen. Nu lägger du in laxen och knyter igen påsen och lägger den i kylskåpet.
  3. Under tiden laxen marineras kan du skära upp lite blandsallad, en halv rödlök, tre tomater som du ska ha till bulgursalladen.
  4. När du är klar med det tar du en squash och skär den i tjockare skivor.
  5. När laxen är klar tar du och lägger den saltbädd med grov havssalt på botten av en ugnsfast form. Du lägger laxen på saltbädden med skinnet nedåt och lägger även i marinaden.
  6. Laxen ska vara i ugnen i 200 grader i 15-25 minuter. Du ser att laxen är klar genom att mäta temperaturen på den, då temperaturen ska ligga på 55 grader.
  7. Stek squashen i en stekpanna med olivolja tills båda sidorna har fått en vacker ljusbrun färg. När squashen är klar lägger du upp den på ett fint fat och kryddar över med lite cayenne peppar.
  8. När laxen är klar lägger du den på squashen och kryddar på laxen med lite färska örtkryddor.
  9. Nu ska bulguren vara klar och du rör ihop den i lite olivolja, blandsallad, tomat och rödlök. Bulguren brukar jag koka upp vattnet på med lite kryddor i såsom paprikapulver, saffran och lite curry.

Voila! 

Serveras med bulgursallad, lite turkisk yoghurt och hemmagjord röd pesto till.

Categories

Recipe By

admin

Share & Print

100 0 100 1

No Comments

Leave a Reply