Steg 5

Grillad paprika med aubergine

100%

Servings

4

Prep

30 min

Cook

20 min

Vote

Ingredients

  • 6st Röd paprika
  • 2st Aubergine
  • 6-10st Vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 500g Spetspaprika
  • Vegeta
  • 1 burk Svarta oliver

Ännu en vegetarisk rätt. Paprika, aubergine, svarta oliver och hela vitlöksklyftor. Passar gott till grillat eller stekt kött. Vi valde att äta den här rätten med falafel och fetaost till.

Vitlöksklyftorna skalar du enklast genom att lägga en klyfta under en stor kökskniv  och trycka till med handen, då kommer du se att klyftan kanske spricker lite, men det gör inget det ger bara en extra god smak till rätten. Om du inte vill ha för mycket vitlökssmak kan du faktiskt till och med ha skalet kvar, men då måste du se till att ta bort de översta lagren av skalet. Vitlöksklyftorna med skalet på kan du faktiskt även ha i ugnen i en ugnsäker form med olivolja och lite örtkryddor, smakar jättegott att sedan trycka ut klyftorna. Passar gott till vilken rätt som helst egentligen.

Så här gör du:

  1. Ta fram en stor stekpanna och lägg på plattan med paprikorna på (inget smör eller olja här) de ska inte stekas utan mer grillas som man gör i ugnen, men jag tycker att ha dem i stekpanna blir minst kladdigt samt att det går snabbare och man har lättare att komma åt paprikan när man ska vända sida på paprikan
  2. Medan paprikan står och får vacker färg tar du en aubergine eller två små och delar den i mitten
  3. Skiva auberginen i lite tjockare skivor, se till att paprikan får den vackra färgen på varje sida, när paprikan har mjuknat upp vet du att den är klar
  4. Lägg paprikan i ett durkslag samtidigt som du drar bort det mörka skinnet på paprikan och tar bort kärnorna under rinnande vatten
  5. Nu kan du börja med att lägga olja i stekpannan och börja steka auberginen
  6. När auburginen har stekts klart och fått en vacker ljusbrun färg, (den har då blivit mjuk) kan du lägga undan auberginen i en skål/tallrik eller något liknande
  7. Dela paprikan för hand i tunnare skivor, paprikan ska alltså inte vara hel när du steker den utan slarvigt delad
  8. Innan du lägger paprikan i stekpannan för att steka kan du gnida in lite vegeta i varje paprikabit
  9. Stek paprikan tills den fått en lite ljusbrun yta och mjuknat upp ännu mer.
  10. Lägg i de hela vitlöksklyftorna, de svarta oliverna och auberginen
  11. Du rör ihop allt och steker i några minuter tills vitlöken mjuknat upp

Servera med fetaost och falafel till eller varför inte kött? Går också bra att äta med bröd till och doppa, glöm då inte bort att använda högerhanden!

Categories

Recipe By

admin

Share & Print

100 0 100 1

No Comments

Leave a Reply