Pannacotta - Färdig att serveras

Nyårsdessert – Pannacotta

33%

Servings

4

Prep

20 min

Cook

2 hr

Vote

Ingredients

 • 5dl Grädde
 • 1 paket Saffran
 • Bär
 • 1 Vanlijstång
 • Gelatinblad
 • Citron/lime/apelsin

I vår familj har vi som tradition att äta kalkon på nyårsafton sen brukar vi avsluta det hela med en gudomligt god dessert, nämligen pannacotta. Även i år blir det pannacotta, precis som de andra åren men den här gången har jag tänkt göra pannacotta med saffran. Pannacotta är en enkel Italiensk dessert som både är  krämig men ändå frisk i smaken. Jag brukar garnera med bär eller exotiska frukter såsom färsk annans eller varför inte mango? Överst brukar jag riva lite skal från lime, citron eller apelsin. Limeskal är en favorit till exotisk frukt, det blir så vackra kontrast med de olika färgerna.

 1. Lägg gelatinbladen i blöt (kallt vatten)
 2. Skär ett snitt längs med vaniljstången och skrapa ur fröna med en liten sked.
 3. Häll i grädde, socker och saffran i en liten kastrull och koka upp. Rör om och koka i 1-2 minuter.
 4. Det är mycket viktigt att du tar av kastrullen från plattan och du får inte under några som helst omständigheter lägga i gelatinbladen om grädden fortfarande kokar (det får inte vara några bubblor) då skär det sig och det blir en massa äckliga klumpar av gelatinet.
 5. Lägg gelatinbladen en i taget (krama ur vattnet ur bladet innan) och rör om tills gelatinbladet har smält och så lägger du i nästa.
 6. Ta bort vaniljstången ur kastrullen och häll upp i fina vinglas eller skålar. (Går också bra att sila för att slippa fröna från vaniljstången.)
 7. Ställ in i kylen efter att pannacottan har svalnat och låt stå där i minst 2 timmar. (Kom ihåg att inte ha mat i kylen som inte är täckt med folie så inte desserten tar smak av maten, självfallet ska du även täcka över pannacottan med plastfolie innan du tar in den i kylen.)
 8. Jag rekommenderar att du gör desserten kvällen innan, då är den perfekt stel.
 9. Någon minut innan desserten ska serveras strör du över bär eller frukt. Överst river du av lite skal från en citron, apelsin eller lime, som dekoration.

Categories

Recipe By

admin

Share & Print

33.333333333333 0 100 3

No Comments

Leave a Reply