Ingredients
- 25g Pinjenötter
- 150-200g Soltorkade tomater
- 2st Vitlöksklyfta
- 2msk Citronjuice
- 1krm salt
- 2msk Olivolja
Recept på röd pesto med soltorkade tomater i olja, två vitlöks klyftor, rostade pinjenötter, olivolja, en skvätt nypressad citronjuice och färsk persilja och basilika. Jag brukar inte finhacka kryddorna och tomaterna utan har de i hela, men det blir ju lite svårt att exakt berätta hur peston görs utan exakta mått.
Passar utmärkt till exempelvis fisk.
- Börja med att rosta pinjenötterna.
- Ha pinjenötterna, soltorkade tomaterna, vitlöken, olivoljan och citronjuicet med en liten tsk salt (går även bra utan eftersom de soltorkade tomaterna oftast är ganska salta i smaken) i en mixer.
- Mixa ihop allt, om peston blir för torr i konstistensen tillsätter du mer olivolja och 1-2 msk vatten. Är även gott med lite parmesanost i och ger en extra styrka i smaken! Men det fungerar också bra utan har jag upptäckt, men då måste du ha i andra smaker så att peston blir nästan lika smakrik som med parmesan osten.
Hoppas att det smakar!
0
0
100
0
No Comments