bild

Röd pesto

Servings

4

Prep

15 min

Vote

Ingredients

  • 25g Pinjenötter
  • 150-200g Soltorkade tomater
  • 2st Vitlöksklyfta
  • 2msk Citronjuice
  • 1krm salt
  • 2msk Olivolja

Recept på röd pesto med soltorkade tomater i olja, två vitlöks klyftor, rostade pinjenötter, olivolja, en skvätt nypressad citronjuice och färsk persilja och basilika. Jag brukar inte finhacka kryddorna och tomaterna utan har de i hela, men det blir ju lite svårt att exakt berätta hur peston görs utan exakta mått.

Passar utmärkt till exempelvis fisk.

  1. Börja med att rosta pinjenötterna.
  2. Ha pinjenötterna, soltorkade tomaterna, vitlöken, olivoljan och citronjuicet med en liten tsk salt (går även bra utan eftersom de soltorkade tomaterna oftast är ganska salta i smaken) i en mixer.
  3. Mixa ihop allt, om peston blir för torr i konstistensen tillsätter du mer olivolja och 1-2 msk vatten. Är även gott med lite parmesanost i och ger en extra styrka i smaken! Men det fungerar också bra utan har jag upptäckt, men då måste du ha i andra smaker så att peston blir nästan lika smakrik som med parmesan osten.

Hoppas att det smakar!

Categories

Recipe By

admin

Share & Print

0 0 100 0

No Comments

Leave a Reply