Steg 10

Sparris & champion soppa

100%

Servings

2

Prep

10 min

Cook

20 min

Vote

Ingredients

  • 300g Sparris
  • 5st Chalottenlök
  • 3-4st Championer
  • 1burk Koksmjölk
  • 1dl Grädde
  • Svartpeppar

Den här soppan brukar jag göra med kokosmjölk och en liten skvätt grädde i. Eftersom det är en soppa som är ganska mild och rund till smaken tycker jag att man ska göra det lite mer spännande med exempelvis Västerbottenost som pålägg till din smörgås, eller varför inte hemmagjord pesto?

Tillagning:

  1. Skala och skär upp sparrisen till mindre bitar. Mycket viktigt, för ju mindre bitar desto bättre, eftersom du slipper då få en ”trådig” soppa som man annars kan få om man gör misstaget med att ha för stora sparrisbitar. Lämna gärna topparna oskurna och plocka bort dem efter att du kokat upp sparrisen
  2. Koka sparrisen i en kastrull med lite salt i 3 minuter
  3. Skär upp små chalottenlökar (eller 1 stor gul lök) och championer (3-4 stycken av varje räcker gott och väl)
  4. Häll sedan bort vattnet som sparrisen kokat i men spara 1 dl som du kan ha i soppan
  5. Plocka bort topparna från sparrisen som du kokat
  6. Fräs löken i en kastrull och tillsätt sparrisen samt championerna
  7. Tillsätt det sparade vattnet som sparrisen kokade i
  8. Tillsätt kokosmjölken (1 burk) samt 1 dl grädde
  9. Krydda med svartpeppar och salt
  10. Låt koka i 10 minuter
  11. Mixa soppan

Finhacka lite färska örtkryddor och två tomater som garnering till soppan!

Categories

Recipe By

admin

Share & Print

100 0 100 1

No Comments

Leave a Reply