Blog

Squashpasta

Älskar du pasta men kanske vill äta en nyttigare variant av det hela, eller så är du glutenintolerant och inte kan äta ”vanlig” pasta?

Då har du hamnat helt rätt!

Jag ska introducera er till squashpasta, nyttigare kan det då inte bli. Brukar räkna det som så att jag tar 1 squash per person.

Du skalar squashen med potatisskalare. Kastar bort det gröna skalet. Sen skalar du längs med squashen hela vägen runt (se bild) med potatisskalare, så den blir avlång som spaghetti. Du avgjör själv hur tunn/ bred du vill att den ska vara. När du kommer åt kärnorna slutar du skala, detta kan du faktiskt hacka med kniv och ha i till köttfärsen, stek färsen och tillsätt squashen, så slipper du kasta något. Gör din favorit köttfärssås till.

Pastan ska kokas som ”vanlig” pasta men i endast 1 minut. Sen spolar du av den i kallt vatten och tillsätter olivolja. Jättegott, krispigt och nyttigt!

 

 

Share & Print

No Comments

Leave a Reply