Blog

Våfflor på albanskt vis

Våga ät våfflor på annat sätt än med sylt och grädde! Med inspiration från det albanska köket våfflor med fetaost, chilli, paprika, tomat och ajvar. Enkel och snabb mat som ger en helt annan smakupplevelse än de traditionella svenska våfflorna med sylt och grädde.

Så här gör du:

  1. Vispa grädden tjock.
  2. Blanda vattnet, mjölet och hälften av den tjockvispade grädden till en klumpfri smet.
  3. Låt smeten stå och vila i 20 minuter, medan smeten vilar skär upp grönsakerna och fetaosten i lämpliga bitar, tillred ajvaren genom att steka den tillsammans med ett ägg (ajvaren kan även ätas sval).
  4. I smeten tillsätt två ägg samt resten av grädden, rör om tills smeten är jämn.
  5. Använd högsta temperatur på våffeljärnet och grädda våfflorna.
  6. Servera våfflorna tillsammans med tillbehören.

Valfria grönsaker kan användas, exempelvis färsklök etc.

Share & Print

2 Comments

  1. Det är jättegott och nyttigare än grädde och sylt! 😉
    Rekommendera att bre över ajvar på våfflan och sen ha grönsaker och fetaost över. NamNam!

Leave a Reply