Blog

Köttfärssoppa


Den här soppan är bara så gudomligt god! Perfekt efter att ha varit ute i kalla vädret.

Dessutom är soppan både enkel att tillaga, tar inte alls lång tid att tillaga och är nyttig. Bättre än så kan det ju inte bli!

Portioner: 4

  • Skala och riv morötterna grovt
  • Finhacka lökarna
  • Börja med att steka löken (i en gryta) med några matskedar olivolja, stek löken så den blir glansig.
  • Efter att du stekt klart löken tar du bort grytan från plattan och river 3 stycken vitlöksklyftor som du tillsätter och rör om, vitlöken kommer då att stekas lite lätt av värmen på grytan.
  • Nu tillsätter du de rivna morötterna över den stekta löken och steker lite lätt tills morötterna mjuknar upp, om det blir för torrt i grytan tillsätter du bara lite mer olivolja.
  • Stek färsen i olivolja i en stekpanna.
  • Glöm inte att tillsätta alla kryddorna i färsen när den börjar bli klar. Färsen får inte stekas hårt, den ska bara bli lagom stekt och behöver inte vara genomstekt.
  • Tillsätt en burk krossade tomater i grytan samt färsen.
  • Låt allting koka i 10 minuter på mellanvärme.
  • Smaksätt med en kall klick turkisk yoghurt och servera nybakt bröd till.
  • Himla gott!

Hoppas att det smakar!

Categories

Author

elina elina

Share & Print

One Comment

Leave a Reply